Ronde schijven zijn het, gemaakt met bloem van graan of van mais.
De tortilla - of de taco - wordt het bordje waaruit je eet en wordt gevuld met allerhande lekkers.
De tortilla is eigenlijk de boterham van de mexicaanse keuken. Je kan er alle kanten mee uit maar het meest populair hier is een burrito of ezeltje en dat schijnt dan weer te maken hebben met het feit dat je heel wat op een ezel kan laden en je eigenlijk net hetzelfde doet met je tortilla.
Je gooit erop wat je lekker vindt, je vouwt twee kanten naar binnen en je rolt de rest op als een pannenkoek.
Tortillas |
Tacos |
Elk zichzelf respecterend restaurant en elke fastfoodketen heeft zijn eigen burrito en de combinaties zijn eindeloos.
Een veel gesmaakt topmodel bevat hash browns, bonen, spek en twee eieren. Dat je dan ook aan 1,000 calorien komt en de helft van je dagelijkse energiebehoefte binnenhebt. is een mooi extraatje.
Tijdens het nodige opzoekwerk vond ik ook nog een website met de 50 beste burrito's van de US en daar prijkt Albuquerque op plaats 1, 4 en 6. Ik schijn dus in het hart van burrito-country te wonen...
Taco's dan komen meestal per drie.
Er zijn talloze varieteiten maar persoonlijk vind ik "carne adovada" en "al pastor" niet te versmaden.
Carne adovada is heel populair hier en is varkensvlees dat heel traag gegaard wordt om daarna gemarineerd te worden in rode chili pepers. New Mexico wordt tenslotte met een reden de chili-staat genoemd!
Al pastor dan zijn heel dun gesneden reepjes varkensvlees van een spit dat vertikaal ronddraait. Pastor is het spaanse woord voor herder en dat was de bijnaam die de Libanese koopmannen kregen toen ze in het begin van de 20ste eeuw in Mexico handel kwamen drijven. Zij waren het dan ook die de Shwarma introduceerden....
Voor de volledigheid ook nog even "carne asada" vermelden. Dunne plakjes rundsvlees, opnieuw op smaak gebracht met pikante pepers.
En nu snel om de hoek naar mijn favoriete tacorestaurant. Luide Mexicaanse marriachimuziek, wankele tafeltjes en een kogelronde mama aan het kookvuur. Lekkerrrrrr!
Een Ezeltje |
Tijdens het nodige opzoekwerk vond ik ook nog een website met de 50 beste burrito's van de US en daar prijkt Albuquerque op plaats 1, 4 en 6. Ik schijn dus in het hart van burrito-country te wonen...
Taco's dan komen meestal per drie.
Er zijn talloze varieteiten maar persoonlijk vind ik "carne adovada" en "al pastor" niet te versmaden.
Carne adovada is heel populair hier en is varkensvlees dat heel traag gegaard wordt om daarna gemarineerd te worden in rode chili pepers. New Mexico wordt tenslotte met een reden de chili-staat genoemd!
Al pastor dan zijn heel dun gesneden reepjes varkensvlees van een spit dat vertikaal ronddraait. Pastor is het spaanse woord voor herder en dat was de bijnaam die de Libanese koopmannen kregen toen ze in het begin van de 20ste eeuw in Mexico handel kwamen drijven. Zij waren het dan ook die de Shwarma introduceerden....
Voor de volledigheid ook nog even "carne asada" vermelden. Dunne plakjes rundsvlees, opnieuw op smaak gebracht met pikante pepers.
En nu snel om de hoek naar mijn favoriete tacorestaurant. Luide Mexicaanse marriachimuziek, wankele tafeltjes en een kogelronde mama aan het kookvuur. Lekkerrrrrr!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten