Translate

zaterdag 23 juli 2011

KOEBELLEN IN DE AFRIKAANSE ALPEN

Al jaren geleden had ik gehoord dat de meest adembenemende krater ter wereld, de Ngorongoro, zijn naam te danken had aan het geluid dat een koebel maakt.
Gehoord had ik het wel maar begrepen nooit.

Een week of twee geleden legde goede vriend en driver-guide Alfred de nadruk net ietsje anders op het woord en werd alles duidelijk.
De hele wereld spreekt over Ngorongoro maar Ngorong Ngorong is de originele Maasai naam en verwijst inderdaad duidelijk naar de metalen klanken die je ongetwijfeld in deze tijd van het jaar op de achtergrond hoort als je de Tour de France op televisie volgt.

Het was volgens Maya en Enzi weer hoog tijd om de wijde wereld in te trekken, leeuwen te zien en in tenten te slapen en aangezien ik geen aanmoediging nodig heb om voor de honderste keer op safari te gaan, boekten we een nachtje in Crater Forest Lodge in Karatu en reden we de ochtend erop de prachtige krater in.

Soms is het een zoo, soms is het filerijden en als je de leeuwen de schaduw van de jeeps ziet opzoeken, vraag je jezelf wel eens af hoever dit hele gebeuren van de echte natuur afstaat maar toen een leeuwin zich klaarmaakte voor een zebra als lunch, werd het toch weer muisstil in de auto...













1 opmerking:

MzunguEriki zei

i have no clue what this blog is about but the kids are beautiful. why arent they bald like you? why are they black? are you AA?