Translate

vrijdag 31 mei 2013

HELPT HULP WEL?

Mijn grote voorbeeld in de politiek van Tanzania heet Zitto Kabwe (http://www.parliament.go.tz/index.php/members/mpcvs/1403/2010-2015).
Het is een naam die blijft hangen; een naam voor de popster van het Tanzaniaanse parlement, een naam om mee in de spotlights te staan.

Zitto - ik mag hem Zitto noemen want in een onbewaakt moment is ie eens vriendjes met me geworden op LinkedIn - noemt een kat een kat en dat is toch wel uniek in deze cultuur van bedekte termen en verbale omzwervingen.

Laatste wapenfeit van deze jonge snaak (hij is nog maar 37) is dat ie een brief heeft geschreven naar eerste minister Cameron van de UK. (http://www.wavuti.com/4/post/2013/05/zitto-kabwes-letter-to-uk-pm-david-cameron-abuot-british-offshore-tax-havens.html#axzz2Ur4VK1CK)
Parlementslid Kabwe is ook schaduwminister van financien en in die hoedanigheid vraagt ie de westerse wereld om geen steun meer toe te zeggen aan banken die gegevens van illegale cash transacties weigeren openbaar te maken.

Onze Zitto speelt het slim en vertelt het Verenigd Koninkrijk dat zij 1 van de grootste ontwikkelingshelpers voor Tanzania zijn maar dat tegelijker tijd er per dollar ontwikkelingsgeld, tien dollar uit de Tanzaniaanse economie verdwijnt door agressieve taksontwijking of zelfs belastingsontduiking.

De berekeningen en voorzichtige schattingen zijn zelfs zo hallucinant dat er gewag wordt gemaakt van een netto overschot van Afrika aan de rest van de wereld.
De enorme hoeveelheden cash die uit Afrika verdwenen zijn en nog elke dag verdwijnen zouden groter zijn dan de schulden van alle Afrikaanse landen samen.

Een kerel om in de gaten te houden, die Zitto, en als ie niet vervuild wordt door compromissen op zijn weg naar de top, zou hij wel eens 1 van die Afrikaanse leiders kunnen zijn die dit continent naar een mooie toekomst leidt....


1 opmerking:

Anoniem zei


polypropylene pipe is use in a lot of business settings owing to its substance and thermal fight, affordability, and price. It is normally use in misuse stream of all type, counting housing and business environments. A side-effect of the cleansing of fuel foodstuffs, polypropylene pipe was exposed in the early 1950s and due to its moderately simple manufacture be in manufacture in seven years. Previous use has frequently been urbanized for this environmental, elastic material. This substance is a straight-chain thermoplastic consisting of methyl group on every additional carbon with an experiential formula of C3H6. polypropylene pipe used for pipe is primarily biostatic, wherein the methyl group is all in the similar place on the carbon spine, consequential in a average molecular weight and a amount of crystalline among that of low-density polyethylene LDPE) and high-density polyethylene (HDPE).