Translate

dinsdag 4 augustus 2009

TIA

Neen, niet Hellebaut onze vlaamse gazelle die hoger springt dan het wild in de parken van Tanzania maar wel een afkorting zoals er zoveel zijn hier.

Mensen hebben er een voorliefde voor.
Alles krijgt eerst een uitgebreide naam die daarna dan weer afgekort wordt tot een letterwoord.
Ik vind het een hatelijke gewoonte want er zijn er ondertussen al zoveel dat je op de duur niet meer weet wie het waar over heeft.

Daarnaast worden er ook letterwoorden gebruikt in andere omstandigheden.
Een eigenschap van Afrikanen schijnt te zijn dat ze elkaar het succes misgunnen en vervolgens allerlei smerige truken uithalen om de succesvolle buurman te kelderen.
Deze personen hebben last van Phd. zoals in de universitaire titel.
Alleen staat het hier voor Pull Him Down...

Gisteren reed ik na een drukke dag rustig naar huis toen plots een auto in de stilstaande file naast me zich losmaakte van de lange rij metaal en me zomaar in de rechterflank ramde.
Algauw hadden we een hele schare toeschouwers vooral toen ik vreesde dat mijn agressor de plaat zou poetsen en ik hem de sleutels van zijn jeepje vroeg.
Mijn iele tegenstander weigerde en toen zat er niets anders op dan het meneertje eventjes door elkaar te schudden teneinde de sleutels te lokaliseren.
Ons publiek genoot van de voorstelling hoewel ik de hele tijd vreesde dat ze wel eens partij zouden kunnen kiezen voor de donkerhuidige underdog tegen het blanke arrogante geweld.
Gelukkig gebeurde dit niet en ik kon mijn opponent bij me houden tot de politie erbij kwam.
Het meneertje probeerde de arm der wet er van te overtuigen dat ik hem aangereden had met de flank van de auto maar de agenten zagen ook het absurde van de uitleg in en middels enkele rake klappen werd het mannetje weer tot de orde geroepen.

Deze ochtend moest ik opnieuw opdraven om de schade te laten opnemen.
Daar was het gisteren te donker voor geweest en voor een zaklamp was geen budget.

Tot mijn verrassing hoorde ik dat ik niet op enige tegemoetkoming moest rekenen.
De verzekering van het autootje was vervallen sinds 2004.
Toen kwam de totale ontnuchtering. Ik was aangereden door een regeringsvoertuig.
Hoe is het mogelijk dat een voertuig van de regering voor vijf opeenvolgende jaren niet verzekerd wordt en toch aan elke controle ontsnapt terwijl ik gemiddeld toch om de drie dagen mijn papieren mag laten zien?

Ach, ik til er maar niet te zwaar aan...

TIA
This is Africa!!!

2 opmerkingen:

wobble zei

Hier is dat ongeveer hetzelfde, maar dan geofficialiseerd: iemand is tegen onze auto gereden en heeft de plaat gepoetst. Wij hebben de schade mogen betalen.

Anoniem zei

TIA, bij ons de afkorting voor Transient Ischemic Attack (kort, voorbijgaand zuurstoftekort in de hersenen). Misschien had jouw tegenstander daar wel last van toen hij jou aanreed ;-)

Groetses, Mie