Translate

donderdag 3 juni 2010

LAKE CHALE

Tijdens de voortdurende zoektocht naar nieuwe paradijselijke locaties dook sinds enige tijd de mysterieuze naam "Het Meer Van Chale" op.
Letterlijk op de grens van Kenia en Tanzania, een stukje voorbij Moshi en aan de zelden bezochte kant van de Kilimanjaro lag een uitgedoofde en volgelopen vulkaanmond.

De absolute top van de wereldwijd erkende bedrijfsrevisoren Ernst and Young bestond tot mijn verrassing uit de heren Ernst en, jawel, Young waarbij eerstgenoemde zowaar een Tanzaniaan bleek te zijn.
De man was ondertussen natuurlijk schatrijk en had zijn oog laten vallen op zomaar eventjes achthonderd hectare land naast het meer.
Eind vorige eeuw was begonnen met de bouw van luxe lodges maar na het overlijden van een partner van de goede heer Ernst was het hele project in het slop geraakt.

Recent was dan toch weer het vuur in de pan geslagen en sinds februari was een campsite geopend.
Dat wilden we wel eventjes van dichterbij bekijken en daarom stapten we op zaterdag met zijn vijven in een overladen jeep en richtten we de steven naar de Kilimanjaro regio.
Op twee uur overbrugden we de afstand en na nog een flink stuk off road vonden we een uiterst charmante camping.
er was een goedgevulde bar met een prachtig zich op het meer; netjes gebouwde toiletten en douches (wat niet altijd vanzelfsprekend is in Afrika) en zelfs een braai en een keuken.

We wandelden een half uur naar beneden naar de oevers van het meer door een gebied dat bevolkt was door olifanten (aan de grote bollen mest te zien) maar waar ook luipaard en hyena gevonden kon worden (van horen zeggen).

Volgens het wijze en altijd correcte internet zouden er ook krokodillen in het meer huizen maar aangezien de lokale vissers ook gingen zwemmen, sloten we dat risico maar uit en we waagden ons in het lauw-warme water.

's Avonds werd er teveel vlees op de BBQ gelegd en teveel wijn in glazen geschonken en op zondag luierden we een hele dag aan de oevers van het twee kilometer diepe meer.

Alvast nog een plaats om binnenkort opnieuw te bezoeken...




...aan de zelden bezochte kant van de Kilimanjaro...

...lag een uitgedoofde en volgelopen vulkaanmond...

...dook sinds enige tijd de mysterieuze naam "Het Meer Van Chale" op...

...en we waagden ons in het lauw-warme water...

...op zondag luierden we een hele dag aan de oevers van het twee kilometer diepe meer...

1 opmerking:

Audrey zei

Wat ontzettend mooi ! Maar toch maar even dit stukje lezen : http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/1867587.stm
Ian, waar ik de kerstdagen heb doorgebracht, heeft haar eruit mogen halen......