Translate

donderdag 19 januari 2017

TAFEL ETIQUETTE

Zo langzamerhand begin ik te begrijpen waarom Amerikanen zo dol zijn op fastfood.
Hamburgers en frietjes, lekker met de hand.
Hetzelfde geldt voor heel veel van de mexicaanse maaltijden aangezien je prakje letter verpakt zit in een deegomhulseltje.
Een burrito is een envelopje, een taco en een fajita zijn voorgevouwen of vouw je zelf en een tamale is een strak gedraaid rolletje met vulling. Geen bestek nodig, gezellig in je knuisten en binnenwerken, die handel...

Na enig opzoekwerk kom ik tot de conclusie dat Amerikanen vinden dat eten met mes en vork een hele opdracht is.

Het gaat hier om de zogenaamde zig-zag manier van eten,

Je houdt je vork in je rechterhand en daar roei je mee door alles wat onmiddellijk naar binnen kan gewerkt worden. Ondertussen rust je linkerhand in je schoot. (en zit je met een bochel en een beetje half scheefgezakt alsof je net een beroerte hebt gehad)
Maar o wee, daar komt een stukje vlees in het vizier dat net te groot is om zonder snijden door te zwelgen.
De linkerhand komt boven water en neemt de vork over waardoor de rechterhand vrij komt om het mes vast te nemen.
De Amerikaan snijdt wat moet gesneden worden, legt het mes terug neer, verplaatst de vork van de linker- naar de rechterhand, vleit de linkerhand opnieuw in de schoot en gaat verder met het binnenladen van de maaltijd.

Het ziet er een beetje boertig uit en erg omslachtig ook maar wie ben ik om te zeggen dat het niet klopt?


laat er ons vanuit gaan dat de jongedame linkshandig is of dat de foto gespiegeld is, maar u begrijpt wel waar ik het over heb.