Translate

donderdag 5 augustus 2021

DE WAARHEID OF DE GEVOLGEN

 240 kilometer ten zuiden van Albuquerque, op weg naar Mexico, ligt T - or - C of voluit Truth or Consequences. Een slaperig stadje is het waar een man of zevenduizend woont.




T- or - C is gekend om zijn warmwaterbronnen.
De bewoners van voor de jaren '50 hadden dan ook beslist dat Hot Springs wel lekker klonk. 




En dat deed het ook tot Ralph Edwards in 1940 met een radioquiz begon die Truth or Consequences heette. Het was een succesformule en na tien jaar in de ether had die olijke Ralph een opdracht klaar.
De presentator zou het feest van het tienjarig bestaan live uitzenden vanuit de eerste stad die haar naam  naar Truth or Consequences zou veranderen.

Was het de brandende zon in het zuiden van New Mexico of de illegaal gesmokkelde Tequila van de Chihuahua-woestijn, we zullen het nooit weten maar de mensen van Hot Springs wilden eens lekker gek doen en op 31 maart 1950 werd de naam officieel veranderd.

Tot zover het vrolijk stukje over Hot Springs...

T - or - C is ook gekend voor het Bowling Bloedbad en dat is - we zitten hier in de Far West tenslotte - een gruwelijk verhaal.
Op 10 februari 1990 ging de 34-jarige Stephanie Senac, de manager van de bowling hall het gebouw binnen. Bij haar waren haar 12-jarige dochter Melissa en een 13-jarig vriendinnetje Amy. De meisjes zouden de kindertjes vermaken zodat de ouders wat konden bowlen.
Ida, de kok, was al volop aan het koken toen twee gemaskerde mannen binnenwandelden. Ida werd onder schot het bureau van de manager binnengebracht en iedereen werd gesommeerd op de grond te gaan liggen.
De overvallers slaagden erin om de kluis open te maken en er ongeveer $4.000 uit te halen.
Op dat moment kwam de 26-jarige technieker Steven Teran binnen. Hij had geen oppas gevonden die dag voor de 2-jarige Valerie en de 6-jarige Paula en had besloten ze in de kinderopvang onder te brengen bij Melissa en Amy.
Steven en zijn twee dochters mochten bij de rest op de grond gaan liggen en daarna openden de twee overvallers ongenadig het vuur op de zeven slachtoffers. 

Kleine Paula, haar vader Steven en het vriendinnetje Amy stierven ter plaatse. Paula's zusje Valerie stierf in het hospitaal.
Melissa, de dochter van de manager, was vijf keer geraakt maar slaagde er toch nog in om de politie te bellen. Dat redde haar leven, dat van haar mama en van de kok.

Truth or Consequences werd onmiddellijk volledig afgesloten en elke auto werd gecontroleerd maar de schuldigen zijn nooit gevonden...





Geen opmerkingen: