Translate

woensdag 25 mei 2022

EEN CONSTANTE DREIGING

 Ik heb het al altijd cynisch gevonden dat mijn kinderen training krijgen op school over hoe om te gaan met een 'aktieve schutter' op het schooldomein.

Mijn afkeer hiervoor is - behalve gewoon gezond verstand - tweezijdig. 
Waarom moeten kinderen van vijf jaar aangeleerd worden dat er plots iemand kan binnenwandelen met een geweer en hoe ze daarmee moeten omgaan?
Wat doet zoiets met het brein van een kleuter? Hoeveel kinderen zijn er die iets teveel fantasie hebben en daardoor een beer zien achter elke boom in het bos?

Ten tweede vind ik het uitermate verdacht dat er elke keer opnieuw gezegd wordt dat dit zo niet verder kan maar dat er toch niets aan gedaan wordt.
Integendeel, de wetten voor wapenbezit worden in veel staten versoepeld. 
In Texas bijvoorbeeld werd de wet aangepast in 2019. Vanaf dat moment had je geen vergunning meer nodig om een wapen aan te kopen.
Om dat in perspectief te plaatsen: in de jaren daarvoor waren er gemiddeld 35,000 mensen per jaar voor wie het niet toegelaten was om een wapen aan te kopen voor welke reden dan ook.
Die 35,000 maal X aantal jaren mogen nu allemaal met een revolver, een aanvalswapen of een half kanon rondlopen.

En laat het nu net in Texas zijn waar het ondenkbare nog maar eens gebeurde. Een achttienjarige snotneus wandelde een lagere school binnen en schoot negentien onschuldige kinderen en twee volwassenen dood.
Stel je maar voor wat een impact dat heeft op een volledig dorp want iedereen kent wel iemand die een kind verloren heeft.

Gaan we er iets aan doen?
"Nee hoor, we doen lekker verder," zeggen de clowns die dit land besturen, "want, weet je, we zijn nieuwe records aan het breken!"
Een mass shooting wordt gedefinieerd als een schietpartij waarbij meer dan twee personen geraakt worden.
Hoeveel zijn er dan geweest in 2022, vraag je je af?
Tweehonderd en tien, alsjeblieft en we zijn nog niet eens halverwege het jaar.

Om het eventjes allemaal in kaart te brengen:


De gemiddelde Amerikaan bezat in 2018 meer dan 1 wapen.



79% van alle moorden in de US worden gepleegd met een geweer of revolver.
In de UK is dat 4%.



Gemiddeld, laat ons zeggen, 55% van de Amerikanen
wil striktere wapenwetten over de laatste twintig jaar.
Wordt daar iets aan gedaan? Nee hoor...



En zo gaan die politiekers nog maar eens met een betraand gezicht op TV gaan verkondigen hoe erg ze het allemaal vinden. Ze gaan ons vertellen hoe ze meevoelen met de mensen die een 'loved one' verloren hebben en ze gaan er nog een gebedje bijslepen ook.
Gaat er iets veranderen? Ik twijfel eraan.
De US gaat terug naar de jaren '50 van de vorige eeuw en er lijkt niet veel te zijn dat die trend kan stoppen.

Alle respect voor Steve Keer, een basketbaltrainer op nationaal niveau, die het allemaal niet meer aankan:




1 opmerking:

wobble zei

Gelukkig doet de fabrikant van "kogelwerende dekens" nu gouden zaken. 3 miljard dollar per jaar verdient de Amerikaanse industrietak die scholen "veilig" moet maken. Na dit verdienen ze vast nog een pak meer, dus nog een groep mensen die de wapenwetten liever niet versoepeld zien.