Translate

woensdag 22 april 2009

OVER BERG EN DAL KLINKT HOORNGESCHAL, DEEL II

Zoals al vermeld zijn the Usambare Mountains de Alpen van Tanzania, zij het dan met iets andere bewoners en landbouwgewassen.
De weg kronkelde steil de bergen in en we haalden krakkemikkige busjes in die, volgepakt met passagiers, meubelen, geiten en kippen zwarte rook uitbraakten terwijl ze de top probeerden te halen.
We bereikten Irente Farm, een biologisch gerunde boerderij waar we onze tenten op het minieme grasveldje konden opslaan. Een eindeloos lange stoet van safari-mieren marcheerde evenwel dwars over het terrein en maakte ons het leven zuur.
Op geregelde tijdstippen sprong 1 van ons op en maakte gillend een belachelijk danspasje terwijl gelijk de broek naar beneden gestroopt werd.

Rond de stoet van mieren patrouilleerde hun soldaten.
Geen enkele aanvaller was hen te groot.
Ze klommen langs je benen ophoog tot ze de uitgelezen plek hadden gevonden voor een afstraffing. De kaken van de agressor beten zich vast in je been en de bankschroef werd aangedraaid.
Wanneer je de bijtende pijn voelde was het meestal al te laat.
Zelfs wanneer je de mier van je lijf probeerde te trekken, bleef de kop veelal zitten.

We maakten kamp, zetten de keuken op en speelden belachelijke drankspelletjes terwijl de lokale bewoners van dit paradijs ons niet-begrijpend aankeken.

Op dag twee bezochten we Lushoto, het leuke dorpje in een vredig dal.
De koeien en de schapen zagen er gezond uit en de mais op de steile hellingen zag groen.
Het leek een heel aangename plaats om te wonen.
We kochten een geit die later door Aslam, de enige moslim in het groepje, halal zou worden geslacht.
In de namiddag wandelden we naar het Irente view point.
Het zicht was waarlijk adembenemend.
De wereld brak gewoon abrupt af en ging honderden meters loodrecht naar beneden.
Diep onder ons zagen we de weg tussen Arusha en Dar Es Salaam.

Terug in het kamp ontkwam het geitje niet aan zijn onfortuinlijke lot en werd de BBQ klaargemaakt.
We werkten als een team waarbij Kigen een speciale vermelding verdiende voor het maken van de meest verschroeiende bloody Mary's ooit.
De stoom kwam ons zowat uit de oren en we mochten niet te dicht bij het kampvuur komen, wilden we niet spontaan ontbranden door het alcoholpercentage in de cocktail.
We ontmoetten ook nog Gary en Mike uit Arusha die in het Eagles Nest overnachtten. Dit charmante plekje kon je enkel met veel moeite bereiken via een modderig paadje. Eagles Nest, twintig jaar geleden gebouwd door de Amerikaan Gary, lag op een punt van het hoogste gebergte van the Usambara Mountains. Aan drie zijden rondom het huis gaapte een enorme leegte.

Op maandag laadden we alle bagage terug in de jeeps onder een dreigend wolkendek en richtten we de steven opnieuw naar het noorden.
We haalden vlotjes Moshi maar daar liep het avontuur een laatste keer vrijwillig mis.
Sarah en Jessica, Aslam en Nick hadden samen school gelopen in Moshi en wilden de herinnering aan vervlogen tijden levendig houden middels het bezoeken van alle drankholen die ze vroeger veelvuldig frequenteerden.
Het feestje ontaardde toen de tequilashots op tafel kwamen en uiteindelijk haalden we Arusha laat in de nacht en in de gietende regen....

Het was alweer een fantastische trip geweest...

Geen opmerkingen: