Translate

vrijdag 10 juni 2011

BOERBOELEKE

Vorig weekend was het weer Karibu Fair.
Op een stoffig stuk land achter het luchthaventje van Arusha verschenen witte tentjes waar gedurende drie dagen allerhande touroperators, organizaties en sjacheraars hun waar voor het komende jaar probeerden te slijten.
Een soort Vlaamsche Kermis dus en de kip aan het spit en kameelritjes voor de kinderen (bij gebrek aan pony's) gaven het geheel een feestelijk uitzicht.
We baggerden door de zandhopen, liepen heel Arusha tegen het lijf en besloten volgend jaar niet meer terug te keren.
Iets wat tegen dan allang weer vergeten zal zijn.
Zoveel is er nu ook weer niet te doen en kieskeurig zijn in je uitstapjes is bijgevolg geen optie.

Ook op het plein aanwezig was KK Security.
De mensen die have en goed dienen te beschermen maar er meer dan eens achterkomen dat hun bewakingsagent zelf achter de diefstal zit.
Goed, KK Security onder het nieuwe leiderschap van de half Congolose, half Belgische Claude wou wel eens wat indruk maken dus verzamelde iedereen rond een afgebakend plein waar we de training van een peloton mochten aanschouwen.
Met militaire preciesie voerde een kluitje geuniformeerde macho's een vertoning op en het testosteron spatte alle kanten op.

Daarna werden zes kalveren aan een leiband het terrein opgeleid.
De boerboel is een vechtmachine uit Zuid Afrika; het land dat oversized ietsje anders bekijkt dan de Amerikanen.
Daar waar Amerika de toer opgaat van bekers Coca Cola van een liter voor kleuters en waar popcorn per vorkheftruck wordt geleverd bij een doorsnee gezin; produceert de blanke bevolking ten zuiden van Tanzania mannen van vierhonderd kilo met bovenbenen als zuilen en honden die elke dag een hele kippenren als ontbijt verorberen.
Ik was zeer onder de indruk.
De honden werden opgejut met een stuk stof en toen daarna een Chinese vrijwilliger het terrein overrende, hadden de trainers alle moeite van de wereld om die tachtig kilo pure boerboelspieren in bedwang te houden.

Als piece de resistance werd een man in een matrassen-dik pak de arena ingejaagd.
Het publiek hield zijn adem in toen de riemen van de boerboels werden gevierd.
Bloeddorstig en kwijlend werd het slachtoffer tegen de grond gewerkt en met loeiende sirenes reed een open pick up het veel te kleine exhibitieterrein op.
Drie mannen sprongen uit de laadbak waarbij er eentje lelijk zijn enkel verstuikte.
Het michelinmannetje werd met veel moeite in de bak gehesen terwijl het opgewonden geblaf van de honden vele malen het gesnerp van de sirene overstemde.
Ook de drie beveilingsagenten sprongen nu in ware Hollywoodstijl achterin net op het moment dat de auto vooruit schoot.
Ze misten deerlijk hun ingestudeerde sprong, herstelden zich en stonden fiks rechtop net toen de chauffeur zag dat ie de keuze had tussen het publiek inrijden of de auto in zijn achteruit gooien.
Hij koos voor de laatste optie en de drie steracteurs - net bekomen van hun gene - sloegen met hun kop tegen de cabine van het interventievoertuig.
De honden lachten zich een breuk...


2 opmerkingen:

Vale zei

waar kan ik zo'n "boerboel" aanschaffen. Zou perfect passen op mijn appartementje! Ideaal om ons katje gezelschap te houden overdag!

Audrey zei

Lief schoothondje...