Translate

dinsdag 12 april 2016

NIET OPGEZET MET WATERPRET

Ook Myanmar blijft niet achter bij de rest van de wereld.

Sinds enige maanden kan je in de stad op een drietal locaties genieten van het "Kentucky Fried Chicken fastfoodgebeuren" (ellenlange rijen verzekerd) en ook een heus waterpark werd aan de eerder beperkte lijst van uitjes toegevoegd.

De kinderen heb ik daar nog niet van op de hoogte gebracht want echt vlotjes schijnt het allemaal niet te lopen.

Op 2 maart werd de zaak officieel geopend en kon je genieten van heel wat attracties die behoorlijk nieuw waren voor een land als Myanmar.
Helaas hing daar ook een prijskaartje van €20 aan vast voor volwassenen waar de meeste spannende glijbanen dan nog niet eens bij inbegrepen zaten.

De Myanmar Times rapporteert dat de meeste bezoekers vonden dat het toch wel heel duur was volgens de gewoontes van dit land maar toen waren de klagers nog niet binnen.

Het water voor dit nieuwe park wordt uit de Yangon rivier gepompt en als je weet dat rivieren in ontwikkelingslanden al eens graag beschouwd worden als wegdrijvende vuilnisbakken (je gooit je afval erin en hop, het verdwijnt), dan kan je je ook voorstellen over wat een bruin rioolsopje we nu praten.

De enorme pompen en de state-of-the-art waterzuiveringsinstallatie hielden het helaas enkel vol van de opening om acht uur tot ongeveer lunchtijd. Toen was het nieuwtje eraf en vulden alle bassins, douches en waterglijbanen zich met een vloeibare biologische bom.

Children play and swim in the murky river water. Photo: Facebook / Ni Ni Thant
Ouders die al eventjes van hun kinderen afwilden, lieten die nog wat lekker verder ploeteren maar de meeste bezoekers waren toch niet echt opgezet met dit soort grapjes.

Daarbij komt dat veel van de attracties uit metaal waren gemaakt - in een tropisch vochtig klimaat als lower Myanmar kan dat tellen - en eigenlijk al aan het roesten waren van voor de opening.

Verder is Myanmar ook een paradijs voor straathonden (want volgens het boedhistisch geloof mogen dieren niet gedood worden) en ook de oudste vriend van de mens had al spoedig zijn weg naar binnen gevonden om mee te doen met de dolle pret.

A stray dog splashes around on Water Boom’s opening day of March 2. It closed early due to complaints and malfunctions. Photo: Facebook / Echo Today

De eigenaars hadden waarschijnlijk een andere start voor ogen gehad maar zagen zich genoodzaakt om halverwege hun eerste dag de tent alweer te sluiten.
We zijn nu zes weken verder en nergens kan ik vinden of het probleem verholpen is en we eindelijk ons geld kunnen vergooien aan roestige bakken vol afwaswater.

Toch maar eens de site bezocht om een vraagje te stellen.
 - De Google Maps kaart werkt niet dus geen idee waar die jongens zitten.
 - Mijn email raakte niet verzonden.
 - het laatste nieuws op de site dateert van vóór de opening.

Nog maar eventjes thuis waterspelen organizeren met de tuinslang dus,,,

2 opmerkingen:

Bart zei

Hier in het zwembad zijn jullie welkom. Kost niks behalve de vlucht;-)

Bart zei

Hier in het zwembad zijn jullie welkom. Kost niks behalve de vlucht;-)