Translate

donderdag 15 december 2016

NEN GLAZEN BOTERAM

Diep in het noorden van New Mexcio, nabij een dorpje met de poetische naam Abiquiu, ligt het Monastry of Christ in the Desert.

Omdat het leven alsmaar duurder wordt en ook omdat de woestijn toch wel een dorstig klimaat kent, besloten de paters in 2004 om bier te gaan brouwen.
Vrij snel kwamen ze te weten dat de zogenaamde "Belgische stijl" het best zou passen bij hun pij en ze togen aan het werk.

De craft beers, bieren die doorgaans op een traditionele manier wordt gemaakt zonder veel mechanische tussenkomst door een kleine brouwerij waren aan een enorme opgang bezig in de Verenigde Staten en de monniken surften vrolijk mee op die golf.

Door de jaren heen plantten ze hun eigen New Mexico hop en ontwikkelden ze een pils- en een witbier, een stout en iets wat het dichtst bij een Dubbel en een Tripel zou komen; als ze tenminste Trappisten zouden brouwen.
Helaas is dat niet het geval want hoewel de paters toezicht houden op het hele proces, behoren zij tot de Bende van de Benediktijnen en niet tot de Club van de Cisterciencers waardoor ze de naam Trappist niet mogen gebruiken.
Een abdijbier is het dan weer wel als ik het goed begrepen heb.

De kerels hadden ook wat commercieel inzicht en in oktober opende ze in Albuquerque de Monk's Tap Room waar je hun brouwsels van de tap kan proberen.

Aangezien we gisteren downtown waren, bonden we onze paarden vast voor de klapdeuren van de saloon en wijdbeens stapten we binnen.
Het werd doodstil...

Dat had voornamelijk te maken met het feit dat er geen andere klanten aanwezig waren maar dat mocht de pret niet drukken.
We probeerden een Tripel en een Stout - aangezien de Dubbel net uit voorraad was - en zagen dat het goed was.

Volgende stap in het programma is in de volgende maanden twee en een half uur de woestenij inrijden en de pitoreske abdij bezoeken.,,,




Fotoots in het cafe
Monastery of Christ in the Desert, Abiquiu, NM ... near Ghost ...
Een schoon plaatske om een abdij neer te poten...

1 opmerking:

Bart zei

Redelijk goed bier dus! We komen zeker een keer.