Translate

donderdag 23 februari 2017

OVER DE GRENS

We stapten uit de auto en gingen te voet Mexico binnen..

Helaas waren we enkel in 4th Street, Albuquerque en zouden we, terug buiten, zo meteen weer blootgesteld worden aan schreeuwerige reclameborden (Got HURT? Call Burt), een overdaad aan fastfoodrestaurants en een colonne van pasterige trucks maar nu zaten we nog eventjes veilig...

El Mezquite is een kleine keten van supermarktjes annex eterijen die zo weggeplukt lijken te zijn uit hun Mexicaanse omgeving.
Bij het binnenkomen werden we begroet met een warm "Olà" en de radio stond afgesteld op Kanaal Mechico waar heerlijk Spaans geratel werd afgewisseld met de vrolijke deuntjes van een Mariachi band.

We wandelden door gangen vol Mexicaanse specerijen, waren niet verrast te zien dat onze zuiderburen alles in een mais- of bloempannenkoek lijken te eten en konden afleiden aan de koeltoog met lopende meters vlees in alle vormen en hoedanigheden dat er carnivoren leven ten zuiden van ABQ.

Toen belandden we in het snackbarretje,
In een mengelmoes van gebroken Spaans (onze kant) en nog gebrokener Engels (de kant van de lieve, ronde mama's) bestelden we ongeveer het lekkerste maaltje dat we tot dusver gegeten hebben.
Hierbij dient vermeld te worden dat ik Mimi's 'soep van ingewanden' niet geproefd heb want mijn exploratiedrang kent ook zijn grenzen.
Mijn burrito met gehakt werd rijkelijk bedolven onder zure room, guacamole, verse groenten en gebakken jalapeno en kleine Zane smulde lekker van alles mee.

Hierbij is dit officieel een ander adresje dat we samen bezoeken.
Boek een vlucht, we zien er naar uit je hier te hebben!!


...werd rijkelijk bedolven onder zure room, guacamole, verse groenten en gebakken jalapeno ...

...belandden we in het snackbarretje...

...en konden afleiden aan de koeltoog met lopende meters vlees in alle vormen en hoedanigheden dat er carnivoren leven ten zuiden van ABQ...




1 opmerking:

Bart zei

Ik boek zo snel mogelijk een vlucht 😉