Translate

vrijdag 2 november 2007

De financiën

Dag iedereen
Vandaag kregen we bericht dat Jan wellicht volgende week het ziekenhuis mag verlaten. We danken iedereen voor de steun die hij en wij mochten ontvangen. Lichamelijk en emotioneel is er heel wat te verwerken, maar daarvoor zal tijd nodig zijn.
Velen vragen zich af wat de exacte kosten van de ziekenhuis zijn en waarom Jan niet naar België kwam, of komt. Daarom deze uitleg:
Allereerst de factuur: Wij krijgen telkens deelfacturen, iedere keer wordt het openstaande bedrag doorgegeven. We moeten dus wachten op de laatste factuur voor we het totale bedrag kennen. Nog even geduld dus.
Toen wij in Nairobi waren en ook nog de eerste weken daarna was Jan lichamelijk niet sterk genoeg om gerepatrieerd te worden, tenzij met een sanitaire vlucht. Dit kost echter minimum 40.000 €. Bovendien wisten we niet of Jan kon aangesloten worden bij het ziekenfonds.
We hebben navraag gedaan voor die aansluiting. Dit nam nogal wat tijd en telefoontjes in beslag. Na een aantal weken verbeterde Jans toestand heel sterk en was het medisch gezien niet meer nodig dat hij naar België kwam. De kosten van de vlucht (zes stoelen, dus een "ombouw" van het vliegtuig) zouden voor ons zijn en de aansluiting bij een belgisch ziekenfonds kon nog steeds niet geregeld worden. Financieel dus ook geen optie ...
Vandaar zijn blijvend verblijf in zijn Afrika.
Dank en groeten
Rosemie.

Geen opmerkingen: