Translate

maandag 29 juni 2009

WIE HEEFT HET WARM WATER UITGEVONDEN?

Het begint een vaste gewoonte te worden.
Halverwege de week begin ik te dagdromen over een uitstapje tijdens het weekend.
Sinds jaar en dag hoorde ik mensen praten over Maji Moto, "Warm Water".
Ik hield het tot vorige week op het sissende en rochelende boilertje in mijn badkamer maar langzaamaan werd duidelijk dat Maji Moto een uniek plaatsje scheen te zijn.

In gedachten liep ik het lijstje slachtoffers af voor deze expeditie en algauw kwam ik bij Mike terecht. Mike was niet alleen gepensioneerd en had dus zeeen van tijd; hij was ook een uitermate aangename reisgezel. Belezen en erudiet maar tegelijker tijd net voldoende gek om er hilarische toestanden mee te beleven.
Ook Morani, mijn trouwe ridgeback was van de partij en ik veronderstel dat het hem geen seconde gespeten heeft. De hond kwam voor de eerste keer langer dan 24 uur buiten de poorten van de versterkte burcht in Kwa Idd, mijn boerendorpje, en hij heeft zich uitermate heldhaftig gedragen.

We reden goed anderhalf uur de stad uit en middels hopeloos foute aanwijzingen op mijn GSM bereikten we tenslotte het kleine plaatsje waar het grondwater met een aangename bad-temperatuur bovengronds komt.
Een plaatselijke oppasser hield het plaatsje schoon, inde met de glimlach vijf dollar per persoon voor de overnachting maar liet ons verder met rust.

We waanden ons echt in de Blue Lagoon. Kristal helder water, overhangende palmtakken en een zilveren schittering in het water door de vele vissen.
Gedurende het hele weekend zagen we geen andere bezoekers en we waanden ons in het paradijs.
Je zou ook voor minder als je de foto's hieronder bekijkt...






2 opmerkingen:

Bart zei

Hallo Jan,........woorden schieten te kort!

Audrey zei

Een paradijsje in het paradijs....