Translate

donderdag 28 februari 2013

EN WAT DEDEN WE ZOAL IN HET LAATSTE JAAR?

Op safari gaan is duur.
Je hebt een safarivoertuig nodig en best ook een chauffeur als je zelf een beetje wil genieten; je wil het liefst in een bed slapen en niet in de open lucht en dan zijn er ook de dure toegangsprijzen voor de nationale parken.

Hier wonen heeft ook wel het voordeel dat startende lodges en kampen wel eens willen peilen of ze alles op een rijtje hebben vooraleer de eerste echte gasten aankomen.
Zo kwam het dat Ngorongoro Exploreans (http://ngorongorolodge.exploreans.com/) nachtjes aanbood aan 75EUR per persoon in een wel zeer luxueuze omgeving.

We vatten het mooie plan op om hier een tripje naar de Ngorongoro krater aan te verbinden, samen met Vlaamse Harald en Tine en hun kinderen Arend en Udine en op zaterdagmiddag kwamen we aan bij Exploreans, vlak buiten de poort van de Ngorongoro Conservation Area.
We werden naar de kamers gebracht en de dag kon alvast niet meer stuk.
Een ruime woonkamer met de fruitmand en de koekjestrommel op het salontafeltje; een prachtige slaapkamer en een mooi ingerichte badkamer. Verder had ieder huisje een vol houten terras en het was duidelijk dat de lodge was ingericht door iemand met oog voor detail en luxe.

We gingen buiten zitten aan het restaurant (met zicht op het zwembad) en bestelden een paar kleine hapjes voor de namiddag.
"Betalen we onmiddellijk of schrijven jullie het op per kamernummer?", was onze ietwat timide vraag, niet gewend aan zoveel luxe.
De ober lachtte vriendelijk.
"alle drank en alle hapjes zijn inbegrepen in de prijs. Waarom proberen jullie niet 1 van mijn cocktails? Dan kan ik nog wat oefenen."
Vele cocktails later hadden we nog een heerlijk en uitgebreid dinner en 's nachts hoorden we de hyena's akelig lachen net buiten het kamp.
In de ochtend ging de verwennerij verder: nooit eerder in mijn leven heb ik ontbijt a la carte gehad maar het bestaat dus wel degelijk.
"Voor mij graag een gepocheerd eitje, een beetje gerookte zalm en wat parma ham", je went er snel aan!!

Toen we daarna nog een geslaagde safari in de krater konden afronden, waren we het er allemaal over eens dat dit een zeer geslaagd weekend was...















2 opmerkingen:

Audrey zei

Het is nogal stil hier bij de reacties....we moeten er weer aan wennen dat je weer aan het bloggen bent ! Wat een geweldig weekendje weg en fijn dat wij een beetje mogen mee genieten...

Bart zei

Een heel vervelend weekend ;-)