Translate

woensdag 23 januari 2008

DANSEN HOUDT JE FIT...

Ik heb het er al over gehad hoe Afrikanen in het algemeen en Tanzanianen in het bijzonder zich niets aantrekken van hun omgeving.
Soms zie je mensen op de meest grappige manier de straat oversteken. Plots overvalt de gekte hen en dan moet het eruit...
Kleine sprongetjes, huppelpasjes, hele lange ernstige stappen, je ziet werkelijk alles.
"The Ministry of Silly Walks" op zijn afrikaans.

Gisteren werd opnieuw een man het slachtoffer van onweerstaanbare dansdrang.
We waren met zijn zevenen in de fitnessruimte en aangezien het clubje hier enkel mannen betrof, was iedereen heel ernstig bezig met indruk te maken op de anderen.
Door de luidsprekers klonk een aanstekelijk, afrikaans muziekje en de enige Tanzaniaan in het gezelschap hield het niet meer.
Hij liet het ernstige gewichten-toestel voor wat het was en begon met idiote pasjes en een gelukzalige glimlach door de kleine ruimte te dansen.
De twee zwarte trainers en ikzelf volgden de man met hetzelfde enthousiasme als hij tentoon spreidde maar de drie andere gasten, overduidelijk net aangekomen toeristen, vroegen zich ongerust af of hier het gekkenhuis niet moest ingeschakeld worden.
De gelukkige man trok zich hier niets van aan.
Hij bewoog op die typisch slome manier waarop Afrikanen dansen en deed net waar ie zin in had...
Het liedje liep op zijn eind en wij drieen applaudiseerden terwijl de welopgevoede bezoekers zich geen houding wisten te geven...

Misschien moeten we dat ook maar eens invoeren in Belgie.
Zebrapaden, rijen in de supermarkt, alles zal er veel gelukkiger uitzien en iedereen heeft grote blij....

Geen opmerkingen: