Translate

maandag 14 november 2016

EEN LOKFLUITJE VOOR DE HOMO CONSUMINIS

Niet echt een goed idee om naar de States te verhuizen als je je al jaren vragen stelt bij het consumentengedrag van onze broeders en zusters op deze overvolle planeet.

Maar goed, het bestaat en er is geen ontkomen aan dus kan je maar beter zo goed mogelijk van het systeem gebruik maken.
Elke week op woensdag pluis ik de folders uit en houd de meest interessante koopjes bij.
Van belang hierin - want zo slim zijn ze natuurlijk ook wel - is enkel voor de reducties te gaan waar geen andere voorwaarden aan verbonden zijn want voor je het weet, staat je huis vol met zaken die je eigenlijk niet nodig had. Maar goedkoop, dat dan weer wel...

Zo kwam het dat we al een paar keer naar de lokale Albertson's gingen winkelen. Niet veel gedoe met kortingen op klantenkaarten. Gewoon kopen aan de beste prijs. Eerlijk en recht-door-zee.
Wat in die winkel totaal geen steek houdt, is de 'koop 1 en krijg 3 gratis'-promotie in de vleesafdeling.
Ik dacht dat het zou gaan om lichtjes blauw gekleurde steaks of misschien een koteletje dat op eigen krachten de koelafdeling probeert te verlaten maar niets is minder waar.

Het vlees is de ochtend zelf verpakt en even lang houdbaar als alle andere artikelen.

Zo kwam het dus dat we de winkelkar vol laadden met vier pakken ribbetjes, vier pakken sirloin steaks, vier pakken varkenskoteletjes en nog wat meer dat in de tafel van vier paste.


Terwijl ik dit schrijf, ruikt het hele huis naar de hierboven getoonde ribbetjes, heerlijk gemarineerd in mosterd en kruiden.
We eten dus straks dit hele ding op voor de ronde prijs van €6 en hebben nog drie van zijn broertjes in de diepvries zitten.

We kwamen thuis met een rekening van $170 maar dat kon er wel van af omdat we zowat de winter door konden komen met onze geslachte mamoet. Tevreden bekeek ik nog eens de folder van Albertson's.
We hadden iets over het hoofd gezien. 
Hoe kon dat toch gebeurd zijn?
Bij aankoop van meer dan $150 kreeg je er gratis nog een volledige kalkoen bovenop,...

Wij dus gisteren terug naar de winkel. Beetje onwennig toch.
Het meisje van de klantendienst bekijkt de rekening en zegt vriendelijk: "ja hoor, in gang 8 vind je de kalkoenen, kies er maar de grootste uit en kom dan bij me terug."
Een monster van 6 kilogram opgehaald dat €22 kostte, uitgecheckt bij het meiske en meteen de diepvries in tesamen met onze vorige jacht.

Ik snap er niks van maar lekker eten voor geen geld doen we zeker!

1 opmerking: