Translate

woensdag 16 november 2016

BEZOEK AAN HET VERLEDEN

Zondag was een stralende dag.
(ik moet er nog aan gewend worden dat ongeveer elke dag een stralende dag is, hier in the South West).

Dus we laadden het hele gezin in de auto en reden een kilometer of zeven van ons huis weg naar het bezoekerscentrum van het Petroglyph National Monument, één van de vele Narional Parks in de USA.
Een heel vriendelijke dame assisteerde ons en het was al snel duidelijk dat de enige mogelijkheid voor een gezin met een baby  de Piedras Marcadas Canyon zou zijn aangezien de rest de beklimming van kraters en andere tochten door de woestijn inhield.

We reden terug richting huis en achter een rij huizen waar we ongeveer elke dag passeerden, vonden we de ingang van een enorm park - heb ik al verteld dat alles groter is in de USA? -.
We parkeerden de auto, maakten kennis met een koppel leuke Canadezen die eventjes helemaal naar het zuiden waren gereden met hun 4X4 en gingen toen stappen.

Wie ooit al eens een Western heeft gezien, kan zich voorstellen hoe desolaat en bloedheet, ook in november, ons tochtje was.
Op geregelde tijdstippen vonden we tekeningen die in de rotsen gekerfd waren tussen 400 en 700 jaar geleden door Native Americans of de eerste settlers en we zagen verder ook de Jackrabbit (van de familie van de hazen ondanks zijn naam) ter grootte ongeveer van een volwassen pony en een paar Roadrunners, het symbool van New Mexico.

Na twee uur door mul zand baggeren, kwamen we terug aan bij de auto en we namen ons voor om zo snel mogelijk de andere wandelingen aan onze verzameling toe te voegen...





















2 opmerkingen:

Bart zei

Mooie familie foto's.👍

mastiffmama zei

Mooi gezin Jan
Je leeft onze droom ;)
grtjs Vera en Karel