Translate

dinsdag 29 november 2016

THANKSGIVING DUS (DEEL I)

Los van wat je vindt van Thanksgiving, zou je voor asociale gek versleten worden als je je afzondert
op de dag van het nationale samenzijn dus stemde ik in met een bezoek aan de nicht van Mimi.
Enige minpuntje voor een Vlaming die vroeger dacht dat de Dardennen aan de andere kant van de wereld lagen, was de afstand.

We zouden een retourtje van 1,850 km diep in het hinterland van Texas maken om anderhalve dag bij de familie te zijn,
Een zware opdracht leek het me, zeker als je wist dat de achterbank gevuld zou zijn met een baby van acht maand en twee energieke stuiterballen.
Gelukkig schoot hier de techniek ter hulp en konden we de schade engiszins beperken middels het aanbieden van volledig opgeladen tablets.

We vertrokken 's ochtends, namen de Interstate 40 waar we niet meer zouden van afwijken voor de eerste dag en zetten koers naar de grens met Texas.
Ongeveer halverwege onze eerste dagetappe stopten we in Santa Rosa voor een bezoek aan een Route 66-museum waar we ons vergaapten aan prachtig gerestaureerde auto's en allerlei paraphernalia die van dicht of ver iets met de legendarische Route 66 te maken hadden.

We aten een exquise lunch in Mc Donalds en zetten koers naar Amarillo, onze stop voor de nacht.

Net voor het binnenkomen van de stad, die zonder enige twijfel de titel van Winderigste Gat van Texas mocht torsen, stopten we nog aan het legendarische Cadillac Ranch.
Hier was het - in een verloren maisveld naast de I40 - dat een paar kunstenaars-architecten een reeks Cadillacs tot halverwege hun carroserie in de grond groeven in 1974 en er wereldberoemd mee werden.
Dankzij het ongure weer en de vermoeiende eerste dag bezochten we dit monument van Amerikaanse cultuur op een drafje en reden we verder naar ons hotel voor de nacht,
En opnieuw stapten we hierna in de auto, deze keer voor een bezoek aan The Big Texan.

De inwoners van The Lone Star State beweren dat alles groter is in dit stukje van de wereld en ook in het steakrestaurant was de uitspraak van kracht.
Ergens in de jaren '60 had de eigenaar het losgeslagen idee gekregen dat de lokale macho's zich misschien wel eens wilden meten in een eetfestijn,
Hij vond een paar simpele zielen bereid om deel te nemen en een traditie was geboren.

Het doel was simpel,
Je blijft voor 1 uur op je stoel zitten terwijl je onderwijl een flinke steak van twee (!) kilogram naar binnen werkt.
Degene die wint wacht eeuwige roem maar haal je het niet, dan betaal je en haal je de hoon van het hele restaurant over je neer,
De cowboy die tijdens dat eerste toernooi aan de leiding lag, besloot ook nog eventjes de spot te drijven met de organizatie.
Beleefd vroeg ie achtereenvolgens om een scampi-salade, een flinke homp brood en een aardappel-in-de-pel terwijl ie ondertussen de reusachtige steak naar binnen werkte.

En zo kwam het dat wij getuige waren - terwijl we zelf een halve koe soldaat maakten - hoe Steven Lee Hall Jr., een Amerikaanse beroemdheid van Naked and Afraid Amerika én Afrika op tien minuten twee derde van zijn steak naar binnen schranste en ruim binnen de tijd afklokte hoewel de reuze-aardappel en het droge broodje hem duidelijk moeite kostten.

Zijn vrouw toonde nog eens snel hoe het gesteld is met de geografische inzichten van de gemiddelde Amerikaan toen ze me vertelde dat haar Steventje meegedaan had aan Naked and Afraid Afrika in Nepal,
Ze moet ongetwijfeld de verwarring in mijn ogen gezien hebben want vol vertrouwen voegde ze er onmiddellijk Kwazulu aan toe.
Kwazulu Nepal dus...
Tja.


... stopten we in Santa Rosa voor een bezoek aan een Route 66-museum waar we ons vergaapten aan prachtig gerestaureerde auto's en allerlei paraphernalia die van dicht of ver iets met de legendarische Route 66 te maken hadden....










... iets met de legendarische Route 66 te maken hadden...


...stopten we nog aan het legendarische Cadillac Ranch...
.

Ook Bruce Springsteen is er geweest en heeft er zelfs een liedeke over gemaakt,,,,

...wie net zoals ik de film "Cars" acht miljoen keer heeft gezien, heeft er waarschijnlijk niet bij stilgestaan dat de skyline van het dorpje een hele reeks Cadillacs is. 
Cadillac Ranch inderdaad...

...De inwoners van The Lone Star State beweren dat alles groter is in dit stukje van de wereld...

...En opnieuw stapten we hierna in de auto, deze keer voor een bezoek aan The Big Texan....
...een Amerikaanse beroemdheid van Naked and Afraid Amerika én Afrika...


... op tien minuten twee derde van zijn steak naar binnen schranste...


1 opmerking:

Bart zei

Volgens mij hebben ze daar geen Michelin sterren bij Big texan..