Translate

dinsdag 9 oktober 2007

Uit intensieve!

(een samenvatting & vertaling van een mail van Allison)

Dag iedereen,

Een overzicht van Jans toestand.

Jan ligt niet meer in intensive care. Hij wordt wel nog behandeld door hetzelfde medische team als voordien. Jan lijkt comfortabel, er is uiteraard minder toezicht, maar nog altijd heel goed en verzorgd. Ik denk dat het heel goed is voor Jan dat hij nu weet dat zijn medische toestand er echt op vooruit gaat.

Dr. Dean heeft Jans stembanden onderzocht en die zijn intact. Ik heb dat meteen aan Jan verteld en hij was erg blij.

Dr. Devani heeft het buisje in Jans maag geplaatst. De operatie verliep perfect en zonder problemen. Hij heeft nu een buisje in zijn buik zitten, dat lijkt een beetje op een infuus zoals in zijn arm. Hij wordt eerst een paar uur zo gevoed en als alles goed gaat wordt binnen een dag of twee het infuus uit zijn arm verwijderd.

Hij heeft een drukke dag achter de rug. De hele dag verhuizen en behandelingen …

Ondanks de desoriëntatie van de nieuwe kamer en iets meer sedatie vanwege de procedure was hij de hele dag goed gehumeurd en hij is wat meer zichzelf. Zijn ogen zijn niet meer zo "mistig" als voordien.

We hebben ook gewerkt aan massage en de circulatie in zijn voeten en benen. Zijn gezwollen been is beter, nog altijd een beetje pijnlijk, maar hij beweegt beide benen meer en meer. Ik heb ze gemasseerd en hem wat geholpen met simpele bewegingen om de circulatie te bevorderen. Ik weet niet of hij vandaag weer gaat proberen om in een stoel te zitten, wellicht probeert hij morgen weer.

Dat is het ongeveer voor vandaag. Ik hou jullie op de hoogte.

Allison

1 opmerking:

Anoniem zei

Dag Jan,

Fantastisch nieuws, zo vlak voor de grote spaghetti benefiet! Je bent duidelijk op de goede weg, een hele opluchting.

Volhouden hé!

Dikke kussen,
Eva & Bram