Translate

maandag 3 oktober 2016

AMERIKA IS 1 GROOT CLICHE (DEEL II)

Wat me vooral zorgen baart - en dat is al eventjes - is hoe gemakzuchtig het leven voor de consument wordt ingericht.
Kinderen worden opgevoed in een wereld waar alles onmiddellijk beschikbaar is en dat is volgens mij een perfect recept om tot een vadsig en lui resultaat te komen.

Hieronder twee voorbeelden die me oprecht shockeren,,,

DE EETGEWOONTES IN DEN AMERIQUE
Het is heel normaal om met vrienden uit eten te gaan en hierbij voor een bezoek aan Mc Donalds of Burger King te kiezen.
Eenmaal aangekomen kies je uit een menu zoals wij ook kennen in Europa maar hier kies je dan nog wat sides bij.
Aardappelpuree met vleesjus, mais in roomsaus, een kleine portie mac&cheese of anders wortel- en koolsla met meer suiker dan een grote Coca Cola.
Netjes aangegeven staat de hoeveelheid kilocalorien die je zo binnenwerkt.
Ik heb het nog niet nagerekend maar een gemiddeld hamburgermenu met een extraatje zoals hierboven en dan die gigantische frisdrankbeker die je ongelimiteerd mag bijvullen, geeft je waarschijnlijk genoeg ongezonde energie om een volledige dag door te komen.
Lekker en verslavend, dat dan weer wel...

Zoals in een vorige post aangegeven, kan je je menu dus ook oversizen wat je dan het voordeel geeft dat je na je bezoek voor drie maand aan een winterslaap kan beginnen en toch nog voldoende energie overhoudt eens het paarseizoen begint nadat je opnieuw wakker wordt.

Er wordt ook luidop geklaagd door de klant - voor de hele zaak - als je bestelling langer dan een minuut of drie, vier op zich laat wachten.
Individuen die zich hier aan bezondigen zijn meestal van het 'vollere' type en kampen waarschijnlijk met een acuut suiker- en vettekort.
Je wil ze niet zien ineenstuiken in de fastfoodtent want je zou al gauw een kleine vorkheftruck nodig hebben om ze weer op de been te krijgen.
Logisch dan ook dat de manager zich uitvoerig excuseert en er persoonlijk op toeziet dat de vrachtlading junk zo snel mogelijk aan de ontevreden klant wordt geleverd...


DE KOOPGEWOONTES IN DE USA
De auto is de grootste vriend van de gemiddelde Amerikaan en dat zullen we geweten hebben.
1 Keer heb ik toegegeven aan een drive through om te begrijpen wat dat nu allemaal inhoudt maar vanaf nu stappen we met zijn allen uit de auto en wandelen we de vier meter naar de voordeur, Kwestie van toch wat beweging te hebben voor we onze verzadigde vetten en geraffineerde suikers naar binnen beginnen te buffelen.

Helemaal achterover viel ik toen ook bleek dat je naar de bank kan via de drive through.
Raampje naar beneden en tegen een kastje praten terwijl je overschrijft, ik snap het niet,

Dat een apotheek zoiets invoert, zorgt dan weer voor minder besmettingen binnen het gebouw, neem ik aan....




Geen opmerkingen: