Translate

donderdag 20 oktober 2016

KIEZINGE

De Amerikanen moeten zichzelf niks wijsmaken, de 2016 verkiezingen hebben niks met een nieuwe president te maken.
Het hele gebeuren is niets meer dan een verdoken IQ test en het mag gezegd, het ziet er momenteel niet erg goed uit voor de sterkste natie ter wereld.

Ik vind het heel erg confronterend te zien dat een land dat zichzelf ziet als de stoerste jongen van de klas; de kerel die het voor het zeggen heeft en die anderen vertelt wat zij moeten doen (en soms zelfs denken), dat dit land dus kan afglijden tot de zielige vertoning die we nu al eventjes met verbijstering moeten volgen.

Ooit zijn de kleuren ergens omgewisseld waardoor de "Rooie sossen" nu trots het blauw in hun logo hebben (maar noem niemand een socialist in de USA want dat staat hier op hetzelfde verderfelijke trapje als een communist) en zijn het de conservatieve Republikeinen die in het rood gehuld zijn.

Als hoofdrolspelers in het partijtje moddergooien hebben we de eerste potentiele vrouwelijke presidentskandidaat die door drie vierden van de kiezers als uiterst onbetrouwbaar wordt bestempeld.
Blauwe mevrouw Clinton is gepokt en gemazeld in de politiek en weet natuurlijk als geen ander hoe het spelletje wordt gespeeld.
Haar tegenstander is een clown die waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing de hele GOP (Great Old Party) plots in een houdgreep had en nu intens geniet van nog wat meer macht,
Een vastgoedtycoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis die er nu aan denkt om ook het Witte Huis aan zijn portfolio toe te voegen; je kan het zo gek niet verzinnen.

Gisteren mochten we het laatste van de drie presidentiele debatten live aanschouwen en ik moet zeggen dat we het in Europa toch een beetje beschaafder houden.
Alle truken van de foor worden bovengehaald om te scoren en elkaar botweg uitmaken terwijl honderd miljoen mensen het feestje volgen, is hier de gewoonste zaak van de wereld.
De moderator van het derde debat - hoewel van de republikeinse TVzender Fox News - stelde eindelijk relevante vragen en legde beide kandidaten het vuur aan de schenen.
Helaas zijn we nu zo ver afgegleden dat interessante onderwerpen zoals immigratie en werkgelegenheid enkel maar een opstapje waren om elkaar opnieuw zwart te gaan maken.
(Les 1 van verkoopstechnieken: breek het product van je tegenstander niet af maar benadruk de sterke punten van wat je zelf verkoopt).

Elke dag nu worden we ook op de lokale radio's met gelijkaardige spotjes rond de oren geslagen over kandidaten voor de New Mexico weet-ik-veel-verkiezingen. Republikeinse die-en-die hebben geld verduisterd, hebben stemmen onrechtmatig verkregen en hebben eens drie dagen na elkaar het dopje niet terug op de tandpasta gedraaid.
Stem daarom niet op die-en-die!
Onmiddellijk daarna gaat iemand gehakt maken van die Democratische boef die veroordelingen heeft voor fraude en rijden onder invloed en die ooit eens zijn mes heeft afgelikt toen zijn mama niet keek.
Niet voor stemmen dus!

Het is kinderachtig; het is laag bij de gronds en het is naast de feiten praten.
Foei, Amerika!!

Geen opmerkingen: