Translate

zondag 23 oktober 2016

KIEZINGE (DEEL II)

Onze goede vriendin Hillary beweerde dat 50% van de aanhangers van de Republikeinse clown van het betreurenswaardige soort zijn en hoewel dat heel veel ophef veroorzaakte - je schoffeert mensen niet ongestraft - zat er helaas ook een grond van waarheid in haar uitspraak.
Nu vind ik dat persoonlijk ook, een negatief beeld van de mensheid heb ik altijd al gehad, maar het is heel duidelijk dat de TV-kanalen waar je 24 uur per dag nieuws kan kijken dezelfde mening zijn toegedaan.

Er is Fox news dat eerder rechts Republikeins zou gericht zijn en dan is er de Democratische tegenhanger CNN hoewel beide stations dat nooit met zoveel woorden toegeven.
En wat die presentatoren er de laatste maanden van bakken is ongelooflijk. Zelfs een juf in de tweede kleuterklas pakt haar jonkies niet zo aan.

In Belgie moeten journalisten het nieuws objectief weergeven en doen ze dat niet, dan moet heel duidelijk het standpunt van hun TV station aangegeven worden. Op die manier is de kijker zeker dat ie ofwel correct nieuws krijgt of dat het anders gekleurd zou kunnen zijn door de richting waarin het station kijkt.
Op deze manier kan je toch een beetje fictie van realiteit onderscheiden.

In de USA echter wordt een loopje genomen met deze regels van beroepsfatsoen en eindigt de contstante stroom van berichtgeving gewoon met het feit dat je niet meer weet of je in een sprookje, een nachtmerrie dan wel de echte wereld leeft.

Het is vanuit die optiek al logisch dat je meer mensen uit zal nodigen voor een praatje die bij jouw visie aanleunen.
Als tegengewicht zet je er dan nu en dan eens een kneus van de tegenpartij tussen en die pak je dan ongemeen hard aan. Om er zeker van te zijn dat de kijker, lui onderuitgezakt op de zetel in zijn Marcelleke, je wel volledig begrepen heeft, gooi je er dan nog een verbijsterde blik achteraan, een pijnlijk lange stilte of een zeer ironisch klinkende 'really?'

Gevolg is dan ook dat discussies niet meer mogelijk zijn want niemand weet nog wat waar is en wat niet en ook de grens tussen relevantie en bijzaken verdwijnt razend snel.
Hoe moet je met een aanhanger van de meest onpresidentiele kandidaat ooit van gedachten wisselen als ie er van overtuigd is dat Obama een moslim is die niet in Amerika geboren is en dat de verkiezingen vervalst zijn nog voor ze hebben plaats gevonden.

Er wordt met modder gegooid en met leugens gestrooid en niemand die de moeite schijnt de doen om de rommel op te ruimen en de kijker een klare kijk te bieden.
Want dat is hard nodig.
Heel hard!

Geen opmerkingen: