Translate

zaterdag 17 juni 2017

ALS WIJ 'S ZOMERS GAAN KAMPEREN


Van zo snel het een beetje zonnig weer is, haalt de gemiddelde Amerikaan zijn omvangrijke RV (recreational vehicle) van stal of de tent van onder het stof, laadt ie de hele familie en een zak houtskool in zijn dikke pickup truck en gaat het richting woud, meer of berg.

Wij wilden niet achterblijven en gingen voor 1 nachtje (onze eerste keer en een baby op de achterbank) naar Jemez Falls, anderhalf uur ten noorden van Albuquerque.
Naar het noorden rijden betekent in deze streek ook dat je de bergen ingaat en daar hadden we geen rekening mee gehouden tijdens het pakken.
Ijskoude nachten zijn verraderlijk lang; dat weten we nu...

We kwamen aan op de camping waar we de aanwijzingen volgden om $10 in een envelopje te doen en dat dan achter te laten in een klein postbusje.
Er was geen receptie en niemand om ons wegwijs te maken maar het systeem schijnt te werken.

Elke - zeer ruime - kampeerplek had zijn eigen grill en bank en er was ook een gat-in-de-grond-toilet.

We zetten de tenten op, maakten een kampvuur, iets wat nu nog kan maar binnen een paar weken verboden zal zijn in de droge hitte die eigen is aan New Mexico en verkoolden een hele zak Marshmellows voor we het proces een beetje onder de knie hadden.

Iedereen ging vroeg naar bed want lezen in een tent met een zaklamp is ook al avontuur en de dag erna braken we ons kamp op, gingen de watervallen bezoeken en reden daarna naar de warmwaterbronnen waar we de kinderen opnieuw op temperatuur kregen na de koude nacht.

Vandaar ging het naar Saloon Los Ojos in Jemez Pueblo waar we ongelooflijk slecht aten in een prachtige Wild West omgeving.
Wegens het aantal vuurwapens dat aan de muren hing, besloten we geen negatieve kritiek te geven en reden we naar huis waar we na flink wat schrobben de kinderen terugvonden onder de dikke laag houtskool.

Zeker voor herhaling vatbaar!!
We zetten de tenten op...

Er was geen receptie en niemand om ons wegwijs te maken,,,




...en verkoolden een hele zak Marshmellows voor we het proces een beetje onder de knie hadden....




...en reden daarna naar de warmwaterbronnen waar we de kinderen opnieuw op temperatuur kregen na de koude nacht...

Vandaar gingen het naar Saloon Los Ojos in Jemez Pueblo waar we ongelooflijk slecht aten in een prachtige Wild West omgeving...
(zie ook de zéér blauwe lucht, typisch aan de South West) 


Wegens het aantal vuurwapens dat aan de muren hing, besloten we geen negatieve kritiek te geven...

En voor wie niet gelooft in Bigfoot; wij hebben hem gezien...

Geen opmerkingen: