Translate

vrijdag 21 september 2007

Het Laatste Nieuws

Het Laatste Nieuws - 21.09.2007

Vlaming vecht voor zijn leven na overval in Tanzania


De 41-jarige Gentenaar Jan Gevaert is in de Tanzaniaanse stad Arusha neergeschoten door inbrekers. Tien dagen al vecht hij in een Keniaans ziekenhuis voor zijn leven. Zijn familie zit met de handen in het haar, want de kosten lopen razendsnel op.

De familie hoopt dat er naast praktische en morele ook financiƫle steun komt van Buitenlandse Zaken, maar dat zal volgens de woordvoerder van Buitenlandse Zaken niet mogelijk zijn. (belga/kjg)

5 opmerkingen:

Anoniem zei

waarom is het voor de ene wel mogelijk om te helpen en voor de andere niet?Mijn idee was dat we allen gelijk waren voor de wet,blijkbaar niet..............
Maar Jan we bidden voor je en we steunen waar we kunnen,je bent een sterke vent,vecht ervoor hoor!!!!
Familie en vrienden van Jan veel sterkte in die moeilijke tijd..
Vera

Anoniem zei

Niet opgeven Jan! Wij denken aan je!

wobble zei

Hierbij nog een opmerking op de opmerking van BuZa:
Een ziekteverzekering in Tanzania is weggegooid geld. Je kan evengoed je geld verbranden of het gewoon op straat uitdelen.
Een Belgische ziekteverzekering voor mensen die permanent in het buitenland wonen is onbetaalbaar. Enkel personen die voor grote bedrijven werken kunnen zoiets betalen (of laten betalen door de firma).
Een repatriƫringsverzekering idem.

BuZa heeft een punt(je), maar het gaat niet echt op voor gewone burgers die permanent in het buitenland verblijven.

Soit, als zij het niet doen, dan doen we het toch gewoon zelf. Blijf Jan en zijn familie steunen! Al is het maar 1 euro. Alle beetjes helpen, zei de mug, en ze deed een plasje in zee.

Anoniem zei

Sterkte aan Jan en zijn familie!

Anoniem zei

waarom kan er wel geld uitgetrokken worden door buitenlandse zaken om een belg, die goede raad om een reis naar Iran niet te maken in de wind slaat, te repatrieren. en dan zelfs nog even een minister naar ginder sturen om hem "op te pikken".
het geld dat hier weggegooid werd zou al genoeg zijn om jan terug te halen en de nodige verzorging te geven. maar ja ons belgie heeft daar geen politieke belangen zeker, in tanzania.
Veel sterkte man en aan de familie: elke dag is een nieuwe dag, hou vol en blijf geloven.