Translate

donderdag 20 september 2007

Steunfonds

Beste,


Je krijgt dit bericht i.v.m. de situatie van Jan 'Koko' Gevaert.


Zoals je wellicht weet is Jan zo'n anderhalf jaar geleden naar Tanzania getrokken met het plan zich daar te vestigen. Ondertussen is dat vestigen daar zo ongeveer gelukt en was Jan bezig met zijn integratie.


Op 9 september is Jan in zijn huis in Arusha overvallen. Bij deze overval is één schot gelost dat Jan trof in de halsstreek. Dankzij het alerte optreden van zijn bezoekers (piloten bij Flying Medical Services in Tanzania) is Jan overgevlogen naar het Aga Khan ziekenhuis in Nairobi.


De toestand van Jan evolueert intussen niet zo gunstig. Na zijn aankomst in Nairobi heeft men gewacht tot de toestand wat gestabiliseerd was om te opereren: bij deze operatie hebben ze de inwendige schade bekeken, een aantal zaken kunnen herstellen én - tegen de verwachtingen in - de kogel kunnen verwijderen. Dit was dus goed nieuws. Kort daarop is echter een infectie opgetreden. Om deze infectie tegen te gaan krijgt hij zware antibiotica en werd hij vandaag een tweede keer geopereerd. Het resultaat van deze operatie moeten we nog afwachten.

Jan ligt al de hele tijd op de afdeling intensieve zorgen, is sedert maandag voortdurend onder sedatie om zijn lichaam toe te laten meer te rusten en ligt intussen aan de beademingsmachine ... Geen geruststellend nieuws.

De ziekenhuisfactuur loopt ondertussen zeer hoog op...

Jans familie heeft er ondertussen al heel wat contacten op zitten met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en met de ambassades. Een vraag aan BuZa of er beroep gedaan kan worden op de zgn. Steunkas voor Belgen in het buitenland werd echter negatief beantwoordt. De steunkas is helaas leeg.

Daarom deze oproep: we willen Jan en zijn familie steunen. We kunnen hopen, bidden, positieve stralen doorsturen, maar we kunnen ook onze portemonnee open maken.
Snelle beslissers kunnen een bijdrage storten op rek. nr. 775-5807953-02 op naam van:

Baudelet Fernande (de mama van Jan)
Oostendestraat, 7, bus 7
8820 Torhout
met de vermelding 'Steunfonds Jan Koko'.

Dat geld gaat integraal naar Jan en zijn familie.

Denk aan alle fijne momenten die je ooit in de Kokodril / het Kokokaffee meemaakte en haal boven die bankkaart!

Het steuncomité beraadt zich momenteel op andere acties, dus hou je mailbox in de gaten.

Alvast bedankt,

Wim

p.s. stuur dit bericht naar zoveel mogelijk mensen door.

2 opmerkingen:

wobble zei

Als ik daar nog een opmerking op persoonlijke titel aan mag toevoegen: voor Stefaan Boeve maakt BuZa 600.000 euro belastinggeld vrij (volgens BuZa zelf 55.000 euro, whatever), maar voor Jan is er geen geld...

Met alle respect voor Stefaan Boeve en zijn familie, die mensen hebben het zeker niet gemakkelijk gehad. Maar enige publiciteit in de pers is mooi meegenomen, zeker als je eigen burgemeester toevallig ook nog eens minister van BuZa is...

Inge @Move zei

Hier inge tingelinge pain in the ass nog eens.
Heb juist Jan 's mama gesproken, dikke chapeau voor deze mevrouw. Ook ne dikke merci aan Wim voor de info stroom die hij gaande houd!Fantastisch om onder de omstandigheden ook hiervoor nog te zorgen!Heb echter 1 vraagke, deze ochtend stond er een ander rekeningnr op de blog, hopelijk is deze van Wim en komt dit niet bij Touareg Trail terecht?Heeft iemand hier een antwoord op?Heb nl centjes overgemaakt en wil toch echt wel zeker zijn dat ze bij Jan, Wim of aanverwanten terecht komen!En voor de Koko,BLIJVEN KNOKKEN Hé MAKKER? GELIJK DA GE VOOR ONS IN HELL HOLL DESSERT HEBT GEDAAN!!!!Zoeeeeeeeeeeeeeen
PS weet iemand hoe je foto's op deze blog kan zetten, heb er nog hele mooie van Jan, gewikkeld in traditionele doeken, ea, maar krijg ze er niet op! Thanks

21 september 2007 17:20
Verwijderen